skip to Main Content

Christa van Hees – Koot

Christa van Hees – Koot (1953) is geboren en opgegroeid in Utrecht. Na haar studie aan de School voor de Journalistiek in Utrecht was ze zeven jaar redacteur/verslaggever bij het Leidsch Dagblad. Sinds 1981 woont ze in West-Friesland. Daar werkte ze een aantal jaren als freelancer voor publieksbladen als Margriet, VT-Wonen en Ouders van Nu en als vrijwilliger voor de Vrije West-Friese Pers.

In 1986 ging ze werken bij de Nationale Woningraad, later Aedes vereniging voor Woningcorporaties. Ze was als hoofd Pers & Publiciteit verantwoordelijk voor de inhoud en exploitatie van diverse uitgaven, zoals het tweewekelijks verschijnende vaktijdschrift Aedes-Magazine. Dit blad werd onder haar leiding in 2000 onderscheiden als beste vaktijdschrift van Nederland. Eerder al had ze op persoonlijke titel een andere journalistieke prijs gewonnen, de Brouwer Offset prijs.

In 2003 werd ze hoofd Communicatie bij de gemeente Hoorn. Van 2016 tot 2021 was ze verantwoordelijk voor de marketing en publiciteit van het Westfries Museum in Hoorn. In eigen beheer gaf ze in 2020 het oorlogsdagboek van haar vader uit: Dagboek van Bertus Koot | Een gewone Utrechtse jongen in een ongewone tijd.

Boeken

  • Kapelaan in oorlogstijd | Dagboek van Theo Egberts
Back To Top