skip to Main Content

Over de Zaanse Orkaankrachten

De Orkaan is een Zaanse digitale krant, waarvoor Anneke van Dok wekelijks haar columns schrijft. Zij begon in haar carrière als journalist in 1968 bij het Zaanse dagblad De Typhoon, waar ook Orkaanredacteur Piet Bakker ( tot 2018 lector journalistiek aan de Hogeschool Utrecht) zijn loopbaan begon. De Orkaan wordt maandelijks door 90.000 tot 125.000 bezoekers gelezen. Daarom kan de krant worden beschouwd als de opvolger van De Typhoon, die bijna huis aan huis werd gelezen.

De Orkaankrachten schrijven weliswaar over de Zaanstreek, maar zowel de columns, de roman als de verhalen, hebben een veel wijdere strekking.

Columns van Anneke van Dok

Een vuist vol woorden

17 euro inclusief verzending
Te bestellen via e-mail

‘T kon beter

17 euro inclusief verzending
Te bestellen via deze website

De Zaan in stukkies

17 euro inclusief verzending
Te bestellen via boekdok@gmail.com

Het waait wel weer over

17 euro inclusief verzending
Te bestellen via boekdok@gmail.com

Martin Rep

Martin Rep is de schrijver van historische verhalen voor De Orkaan en zijn een eigen website:. www.martinrep.nl Hij was begon zijn carrière als journalist in 1966 bij De Zaanlander, de concurrent van De Typhoon.

In november 2020 verscheen bij Uitgeverij Oevers Zaandam zijn nieuwe boek De Meidoornstraat/Portret van een jeugd tussen kerk en communisten tijdens de wederopbouw. Een geschiedenis van een naoorlogse (Zaandamse) nieuwbouwwijk, waarin de persoonlijke herinneringen van de schrijver worden vermengd met talloze gesprekken over het leven in de wijk in de jaren vijftig en zestig. €21,95.

In de rubriek Fragmenten en korte verhalen van Boek-dok vindt u het korte verhaal Rosemarie van zijn hand.

Back To Top