Karen Groeneveld en Frank Noë
Na jarenlang op verschillende plekken in de uitgeverij werkzaam te zijn geweest, wilden Karen Groeneveld en Frank Noë vanuit hun eigen interesse zelf boeken maken. Zo ontstond in 2014 de uitgeverij Het Zwarte Schaap.
Ze begonnen met een reeks regionale titels: Kookboek van de Achterhoek, Kookboek Twente, Kookboek van de Veluwe en raakten daardoor steeds meer geïnteresseerd in de culinaire geschiedenis van Nederland. Daarvoor bleek veel fantastisch materiaal te bestaan: gedrukte kookboeken, handgeschreven manuscripten en particuliere kookschriftjes. Met als gevolg een hele culinair-historische reeks: Hanze kookboek, Kookboek Gouden Eeuw, Kookboek Nederlands-Indië enzovoort.
Ze richten zich nu vooral op de culinaire geschiedenis, maar maken af en toe een lokaal/regionaal uitstapje. Na kookboeken over Bos en Lommer, Amsterdam en Den Haag verscheen voorjaar 2020 het Kookboek Utrecht.
Ze blijven klein, trouw aan hun specialisme en hebben nog ideeën genoeg. Zie ook de website www.uitgeverijhetzwarteschaap.com