skip to Main Content

De zeven werken

Door André Nuyens

zeven spannende verhalen uit de rijke geschiedenis van Alkmaar

Ieder mens komt in zijn leven voortdurend voor keuzes te staan: kies ik voor mijzelf of kies ik voor de ander? De hoofdpersonen in deze historische verhalen kiezen belangeloos voor de ander.
De verhalen zijn opgediept uit Alkmaars verre verleden. Ze behandelen elk een van de zeven werken van barmhartigheid. Ze gaan over helden en huichelaars, snoevers en sloebers, weldoeners en wreedaards, hebzuchtigen en hulpelozen.
Tijdens het schrijven van deze zeven verhalen drong het besef pas goed tot de schrijver door hoe sterk de invloed van de godsdienst op het dagelijkse leven was in die tijd. Van het ochtendgebed tot het avondgebed was iedereen in zijn doen en laten onderworpen aan geboden en verboden van de Kerk. Dit zie je in veel verhalen in het boek terug.

Door de spannende verhalen krijgen jongeren en ook volwassenen ‘en passant’ een stuk Alkmaarse geschiedenis mee.
Om die reden staat er achter in het boek een stadswandeling door het hart van Alkmaar. Tijdens de wandeling wordt verteld waar de personages in de stad verbleven en waar de gebeurtenissen uit de verhalen plaatsvonden, zodat heden en verleden samenvallen. Voor meer info: zie www.andrenuyens.nl

Informatie en bestellen

  • Genre: Roman, Historische (jeugd)roman
  • Hardcover, 235 pagina’s
  • Uitgeverij Cichorei, Amsterdam
  • Prijs: € 16,95
  • ISBN: nbt.

Dit boek kan worden besteld door te klikken op de button hieronder. U wordt dan door gestuurd naar de website van Andere Nuyens.

Back To Top