skip to Main Content

Negeer de mogelijkheden

T.P.H. Kersten (Thijs Kersten)

Negeer de Mogelijkheden is het verhaal van Samuel Fisher, een jongen die zich in het licht van nieuwe veranderingen in zijn leven probeert te ontwikkelen. Aan de kern is dit een prachtig liefdesverhaal, maar veel bedreigt te veel: Sam ziet de wereld als een oneindige dobbelsteen aan keuzes, waardoor hij nooit zekerheid kan hebben. Dit zorgt ervoor dat Sam, die steeds meer gegrepen wordt door deze verschijnselen van een instabiele geest, twijfelachtige keuzes maakt in zijn pogingen om zijn geliefden bij zich te krijgen en te houden.
Het boek gaat om met de gevolgen van de homoseksuele liefde van de hoofdpersonen, de aard waarvan voor iedereen van toepassing is, met huiselijk geweld, scheiding, en verlies. Dit wordt gebalanceerd met luchtigheid en bijna absurdistische humor. Het vertelt zo over diepe onderwerpen op een manier die voor iedereen toegankelijk is. Negeer de Mogelijkheden is niet zomaar een roman, maar een uiteenzetting van het leven. De roman werd door de vakjury van uitgever Boekscout bekroond met de eerste prijs in de categorie fictie.

Informatie en bestellen

  • Genre: Roman
  • 238 pagina’s
  • Prijs: € 21,50
  • ISBN: 9789 4638 97471
  • Reactie naar boekdok@gmail.com worden zeer op prijs gesteld.

De roman kost 21,50 euro en kan o.a. via Boekscout.nl-webwinkel onder vermelding van de titel van het boek of de naam van de auteur T.P.H Kersten worden besteld en is verkrijgbaar bij de boekhandel en via de gebruikelijke verkoopkanalen.

Juryrapport Boekgoud

Het thema van een jongen die uit de kast komt is niet uniek en zelfs populair in hedendaagse romans, maar de wijze waarop Thijs dit onderwerp heeft vormgegeven, is authentiek, zeer invoelbaar en in een bijpassende stijl geschreven, met een woordgebruik van een puberjongen dat consequent wordt toegepast en een bijzondere kleur geeft aan het verhaal. De ik- vorm botst nergens tegen de begrenzingen van plaats en tijd. De karakterontwikkeling van de hoofdpersonen Sam en Nathaniël is sterk; panoramische en scenische perspectieven worden goed afgewisseld, waardoor het boek tot de laatste bladzijde geloofwaardig is en blijft boeien. Als dit zijn debuut is, waar zal dit literaire talent dan nog eindigen?

Op 17-jarige leeftijd een roman schrijven is op zichzelf aan een grote prestatie. Wat Thijs heeft gepresteerd, overtrof de verwachtingen zodanig, dat we de achterflap nog eens moesten lezen of de leeftijd wel klopte.

Back To Top