skip to Main Content

Strijd rond de grote meren

Onderhandelen over vrede en recht in het hart van Afrika
Door: Jan Pronk

In 1994 werden een miljoen mensen vermoord in Rwanda. De genocide op Tutsi’s schokte de wereld, maar niemand greep in, men keek toe. Pas later kam de hulp op gang. Die ging niet naar de slachtoffers, maar naar ‘het andere’ Rwanda: de twee miljoen Hutu-vluchtelingen die naar de buurlanden waren getrokken uit vrees voor wraak. Zij bereidden zich voor op terugkeer om Rwanda gewapenderhand te bezetten.
Maar dit was niet het enige conflict dat Centraal- Afrika teisterde. Tegelijkertijd woedden burgeroorlogen in Zaïre , het latere Congo, en in Burundi. De strijd duurde jaren en in al die tijd hebben verschillende landen samen geprobeerd via politieke onderhandelingen, bemiddeling, humanitaire hulp, wederopbouw, ontwikkelingshulp en juridische assistentie de conflicten te verminderen. Helaas was er vaak te weinige hulp, of kwam de hulp te laat. Nederland was intensief bij deze inspanningen betrokken.

Informatie en bestellen

  • Genre: Non-fictie
  • Prijs: € 24,50
  • Reactie naar boekdok@gmail.com worden zeer op prijs gesteld.

In dit boek beschrijf Jan Pronk de gebeurtenissen vanuit zijn persoonlijke ervaringen.
De strijd rond de grote meren kan worden gekocht bij de boekhandel, via de gebruikelijke verkoopkanalen en via www.lmpublishers.nl

Back To Top